Cum să purtăm corect rochii midi!

Cum să purtăm corect rochii midi!

  Our blog   

Rochiile sunt printre cele mai iubite piese vestimentare ale femeilor de pretutindeni. În funcție de felul lor, le purtăm la evenimente speciale din viața noastră, la muncă sau chiar în viața de zi cu zi. Astăzi ne îndreptă atenția asupra acelor rochii midi, ce ne duc cu gândul la perioada anilor ’50. Sunt chic, sunt stylish și evidențiază foarte frumos silueta. În funcție de înălțimea femeii ce o poartă, rochia midi poate ajunge de la lungimea peste genunchi până la jumătatea gleznei. Te invităm să descoperi în cele ce urmează care sunt particularitățile fiecărei lungimi de rochii, dar și o serie de recomandări de rochii midi pentru ținute de invidiat.

Cum alegem lungimea rochiilor pe care le purtăm?

Nu vom intra foarte în amănunt și vom clasifica rochiile ca fiind scurte, midi sau lungi. Fiecare lungime avantajează anumite siluete, conturând look-uri diferite. Lungimea rochiilor se va alege în funcție de tipul de eveniment la care este purtată, momentul din zi și, desigur, preferințele personale. Te invităm să afli în cele ce urmează mai multe despre fiecare lungime de rochie în parte.

Rochii scurte

Aceste piese vestimentare sunt alegerea ideală atunci când se urmărește evidențierea liniei picioarelor. În funcție de materialele din care sunt realizate, culori și croi, pot fi purate în viața de zi cum zi, la evenimente formale sau ieșiri în oraș. Se potrivesc oricărui stil vestimentar dacă sunt alese corespunzător. Trebuie să ai mare grijă ca rochia pentru care optezi să nu fie foarte scurtă în raport cu lungimea picioarelor, pentru a nu căpăta un aspect vulgar.

Rochii midi

Din punct de vedere stilistic, de rochiile midi profită cel mai mult femeile care vor să fie elegante și stylish atât la muncă, cât și după încheierea programului. Aceste rochii se potrivesc oricărui stil și subliniază frumos linia picioarelor. Avantajul lor este că se asortează simplu aproape cu orice tip de încălțăminte. Dacă vrei să adopți o astfel de ținută, trebuie să ai grijă dacă o asortezi cu încălțăminte cu talpă joasă, deoarece această lungime tinde să ofere iluzia că scade optic înălțimea siluetei. Aceste rochi midi arată foarte frumos pe femeile cu glezne subțiri, ce doresc să le scoată frumos în evidență.

Rochii lungi

Rochiile lungi se potrivesc oricărei ocazii, fiind extrem de seducătoare. Avantajează frumos orice tip de siluetă, cu condiția de a fi aleasă optim pentru a se potrivi acesteia. Femeile înalte care vor să creeze iluzia unei siluete mai scunde le pot purta cu încălțăminte fără toc. La popul opus se află femeile scunde, ce trebuie să poarte tocuri pentru a crea un efect de alungire și subțiere atunci când poartă rochii lungi.

Recomandări de rochii midi

După cum am menționat deja, în acest articol vrem să ne concentrăm asupra acestor rochii midi, ce se poartă foarte bine în aproape orice situație. Sunt cool, evidențiază frumos silueta și pot fi purtate atât la muncă, cât și după încheierea programului de lucru. Iată care sunt rochiile noastre preferate din colecțiile comercializate și cum îți recomandăm să le porți pentru a crea look-uri armonioase, de invidiat.

Rochii midi

Rochie Olimara 1171222

Începem seria recomandărilor de rochii midi cu această piesă din colecția Olimara. Dispune de un croi simplu, ce urmărește linia corpului. Este prevăzută cu mâneci evazate, ce o scot din anonimat. Este o rochie ce poate fi integrată cu succes atât în ținute de zi, cât și de seară. Umerii goi evidențiază frumos partea superioară a corpului.

Din punct de vedere cromatic, această rochie poate fi mixată cu accesorii nude, albastre, negre, argintii, gri, aurii, verzi, portocalii, galbene și nu numai. Firește că ele se vor alege în așa manieră încât să se plieze armonios cu întreaga ținută. Pentru un outfit simplu, poți alege nude sau albastru. Dacă vrei să ieși în evidență, un mix cu piese portocalii va arăta excelent.

Vezi rochia aici.

Rochie Sisou V1326

Este o rochie care evidențiază frumos silueta celei ce o poartă, oferindu-i un efect de alungure și subțiere. Urmărește linia corpului, fără a fi foarte mulată. Dispune de mâneci scurte și este accesorizată cu un cordon fin. Un efect de transparență din zona genunchilor îi oferă un aer seducător.

Este realizată din dantelă brodată fin. Alege să o porți cu tocuri pentru un look desăvârșit. Această rochie poate fi purtată cu succes la evenimente de zi și de seară deopotrivă. Nu îți recomandăm să o porți la birou din pricina transparenței din zona genunchilor. Cu toate acestea, este potrivită pentru diverse petreceri de firmă, dar și nunți, botezuri, gale și nu numai.

Vezi rochia aici.

Rochie Sisou V76

Putem spune cu certitudine că croiul acestei rochii midi avantajează aproape orice tip de siluetă. Oferă un efect de alungire și subțiere a acesteia, evidențiind frumos gleznele și zona gâtului. Este realizată din tafta regală în nuanță de albastru electric. Zona bustului este brodată fin și este prevăzută cu un material semi-transparent,  ce îi oferă un aer seducător.

Se recomandă să fie purtată cu tocuri, pentru a întregi eforturile de a oferi un efect de subțiere a siluetei. O poți purta cu pantofi nude sau în aceeași nuanță de albastru pentru un look corect și simplu. Dacă vrei să ieși în evidență, o poți accesoriza cu piese în nuanțe tari,precum un galben intens.

Vezi rochia aici.

Rochie Sisou V1356

Această rochie midi este potrivită pentru persoanele ce vor să se diferențieze de ceilalți și să se remarce printr-o ținută deosebită. Modeul cu carouri, croiul cu umerii goi, santela atent brodată și cureaua accesorizată cu siguranță te vor transforma în vedeta evenimentului la care participi. Întrucât această rochie este o piesă de interes, îți recomandăm să o accesorizezi cât mai simplu. Pantofii nude, negri sau în aceeași nuanță cu rochia sunt perfecți în acest sens.

Vezi rochia aici.

Rochie Olimara 11171076

Este o rochie extrem de îndrăzneață din punct de vedere cromatic, ce reușește să îmbine armonios elemetele unei ținute de birou cu cele ale uneia de seară. Este o rochie simplă în aparemță, cu care poți face niște mixuri extrem de interesante, cu care nu vei trece neobservată.

Dispune de un croi care urmărește linia corpului, fără a fi mulată. Umerii goi dezvăluie foarte frumos partea superioară a corpului. Este realizată din dantelă fină și este prevăzută cu mâneci ¾. ecomandarea noastră este ca pentru accesorizare să mergi pe varianta safe și să optezi pentru plic și pantofi aurii sau albastru în aceeași nuanță.

Vezi rochia aici.

Ce părere ai despre rochiile midi? Se întâmplă să fie printre rochiile tale favorite? Nu ezita să împărtășești cu noi din experiențele tale!

Tags: rochii midi