Cum să îți alegi rochia în care să arăți perfect, în funcție de forma corpului

Cum să îți alegi rochia în care să arăți perfect, în funcție de forma corpului

  Social România   

Dragile noastre, vara e în toi iar noi ne propunem să vă ajutăm să radiați eleganță și frumusețe în cadrul evenimentelor de gală dragi vouă. Știm, a arăta divin poate fi o provocare, mai ales în sezonul cald, însă, pentru că meritați din plin acest lucru, nu vom considera acest lucru sub nicio formă un obstacol ci doar o provocare, ca oricare alta, acesta fiind de altfel și motivul pentru care ne-am propus să vă oferim câteva sfaturi utile, menite să vă ajute să vă alegeți rochia în care să arătați perfect, în funcție de forma corpului.

Înainte de a începe, ar fi bine de știut faptul că rochiile de seară, precum și aesoriile care le complimentează nu reprezintă neaparat cel mai comod outfit posibil, motiv pentru care, cu scopul de a evita mersul ușor inestetic și postura imperfectă, vă recomandăm cu căldură să vă probați din timp ținuta și să faceți câteva repetiții prin casă (în primul rând cu pantofii sau cu bijuteriile de mari dimensiuni, dacă este cazul). Pentru un look perfect, nu uitați să trageți încet umerii în spate, să faceți pași mici și să ridicați dacă este nevoie trena rochiei. De asemenea, dacă vă hotărâți să optați pentru un ”make over” care să includă atât o coafură complexă cât și un machiaj de eveniment, alegeți să începeți cu prima, întrucât acest proces tinde să dureze un pic mai mult, machiajul urmând a arăta perfect dacă va fi aplicat cu doar puțin timp înainte de a porni spre petrecere. Ca un ultim sfat, nu uitați să-l asortați pe acesta atât ținutei cât și fizicului vostru: păr, ochi, ton (rece/cald). La urma urmei, mai important decât un machiaj frumos e o femeie care se simte bine în pielea sa.

Forma corpului contează, chiar dacă e imperativ să vă simțiți bine în pielea voastră, naturalețea reprezentând cea mai înaltă formă a frumuseții, e bine de știut faptul că există rochii și accesorii care vă pot avantaja mai bine decât altele, în funcție de forma corpului. Astfel, vă prezentăm mai jos câteva sfaturi utile, în funcție de aceste caracteristici:

 

 

Forma triunghiului inversat:

Această formă e caracterizată de dimensiunile generoase ale bustului care contrastează ușor șoldurile și posteriorul, mai mici ca dimensiune. Întrucât e esențial să generăm o anumită armonie în ținută, e de preferat să conferim părții de jos a rochiei un anumit volum, materialele vaporoase, precum bumbacul, vâscoza sau mătasea urmând a fi preferate. Recomandăm de asemenea rochii în formă de „A”, de preferință lungi (deși, în anumite cazuri, și rochiile „Midi” pot fi o soluție optimă și elegantă deopotrivă). Cu ajutorul modelelor și a texturilor, vom încerca să îndreptăm atenția croiului către talie, fără a neglija însă decolteurile mai generoase sau, după caz, modelele de rochii mulate în partea de sus, cu spatele parțial sau în întregime gol.

 

 

Forma diamantului:

Caracteristică femeilor cu talii ușor mai proeminente, forma de diamant presupune și un bust generos, umeri ușor mai lați și coapse generoase. În acest caz, nu recomandăm rochiile mulate sau materialele cele mai subțiri. Întrucât atenția poate fi orientată atent către chip și bust, nu recomandăm neaparat nici rochiile fără urmă de decolteu ori pe cele cu modele/imprimeuri/paiete de mari dimensiuni, sugerându-vă însă coliere elegante, de tip ”statement”. Lenjeria modelatoare poate fi de asemenea o alegere, în funcție de preferințele personale.

 

Forma clepsidrei:

Caracterizându-se prin umeri la nivel cu șoldurile, talie subțire, bust și generos, forma clepsidrei e „căutată” de numeroase femei, rochiile potrivite aici fiind cele care complimentează pur și simplu talia și forma generală a corpului. Recomandăm astfel croiul ”fit”, modelele mai simple, care să nu distragă atenția, culorile clasice și eventualul cordon în jurul taliei. Nu există restricții mari referitoare la mărimea rochiei, acestea putând fi atât ”Midi” cât și mai lungi (chiar până „la podea”), decolteul putând fi atât clasic cât și mai generos, în ”V”.

 

Forma dreptunghiului:

Caracteristic persoanelor care au o viață extrem de activă, „condimentată” cu mult sport, „dreptunghiul” se distinge prin umeri, brațe și picioare atent sculptate, printr-o talie ”fit” și printr-un bust și posterior de mai mici dimensiuni. Recomandăm astfel punerea în valoare a umerilor, a taliei și a picioarelor, prin intermediul unor rochii cu un croi ce urmează linia ului, fără a fi mulate, ”Midi” (sau lungi, cu crăpătură pe picior), fără umeri.

 

Forma mărului:

Femeile care au forma corpului asemănătoare deliciosului fruct posedă în general un bust generos, având de asemenea și o talie mai largă. În acest caz, recomandăm rochiile ale căror croi e un pic mai permisiv, în general din materiale vaporoase, în culori deschise, căci acestea dărâmă miturile privind cromatica atunci când discutăm despre mărimi. Recomandăm de asemenea modelele cu un decolteu mai generos, fiind de preferat evitarea rochiilor foarte lungi în detrimentul celor ”Midi”. Rochiile ”Baby Doll” pot fi de asemenea o alegere extrem de inspirată, punându-ți în valoare calitățiile, căci plusurile ar trebui, nu-i așa, scoase atent și frumos în evidență, nicidecum ascunse de teama altor posibile imperfecțiuni.

 

Forma perei:

În contrapartidă cu forma triunghiului inversat, „para” se caracterizează prin șolduri pline, posterior generos, umeri înguști și un bust de dimensiuni mai mici, echilibrul urmând a se realiza aici cu ajutorul unui plus oferit părții de sus a rochiei. Recomandăm astfel imprimeuri în partea superioară, aplicații sau broderii, precum dantela ori paietele, dar și rochiile evazate. Recomandăm de asemenea bijuteriile elegante, de mici dimensiuni (coliere și/sau cercei), descurajând însă în principiu rochiile cu un decolteu prea generos ori cele ale căror croi atrag atenția exclusiv asupra șoldurilor.

 

Indiferent de forma corpului tău, suntem siguri că vei găsi mai jos, în selecția noastră de rochii de seară și de gală, rochia perfectă care să te pună în valoare și în care să strălucești cu adevărat, aducându-ți aminte de faptul că majoritatea modelelor noastre pot fi ajustate, la comandă, în funcție de preferințele tale: